F O L L O W ER S

Monday, March 7, 2011

YA.....!

Ya ... dengan senyumanmu yang cantik, yang mengirimkan cinta dan mengutus kasih sayang bagi orang lain


Ya ... dengan tutur kata baik anda yang dapat menjalin persahabatan yang di anjurkan syari;at dan menghapus semua rasa dengki.


Ya ... dengan derma yang membahagiakan si miskin, menyenangkan orang fakir, mengenyangkan perut yang lapar.


Ya ... dengan kesediaanmu duduk bersama Al-Quran seraya membaca, merenungi dan mengamalkannya, sambil bertaubat dan beristighfar.


Ya ... dengan banyak berzikir, memohon ampun, rajin berdoa dan suka memperbaharui taubat.Ya ... dengan mendidik anak-anakmu dengan agama, mengajarkan sunnah Nai dan memberi petunjuk tentang apa-apa yang bermanfaat bagi mereka.


Ya ... dengan rasa malumu dan hijab (penutup aurat) yang diperintahkan Allah, kerana hanya itulah cara untuk menjga dan memelihara dirimu.


Ya ... dengan berteman bersama wanita-wanita yang baik dari kalangan mereka yang mempunyai rasa takut kepada Allah, menyukai pengamalan agama dan menghormati norma-norma etika.


Ya ... dengan berbuat baik kepada kedua orang tuanya, menyambung persaudaraan, menghormati tetangga dan menyantuni anak yatim.


Ya ... untuk membaca sesuatu yang bermanfaat dengan menelaah buku yang menarik dan berfaedah , buku yang menyenangkan dan memberi tuntunan.No comments:

Post a Comment