F O L L O W ER S

Tuesday, January 18, 2011

oh APPLE!!!

sejak akhir2  ni nk makan benda masam jer, 
ape daa jadik nih??????
ker ade ape2 ekk...
shyyyy....
diam2 sudah orang lain mane leh tahu,
ni rahsia shee sorang jerkkk...

OH apple,
sedapnyer...
shee dah suh angah belikan, 
tp 2 biji jer die bli mane cukup????....
so shee beli lagi 3 biji kat pantai timur...
rasa xleh tahan bila tgk epal hijau ni, 
oh sungguh tergodanya...
nyum nyum nyummmmm.......
ari2 make pom shee xkisah,
hihihi

makan epal hijau ni ade khasiatnya:

  1. Kajian mengenai khasiat epal dan jusnya disahkan terbukti meningkatkan kesihatan dan fungsi jantung. Jus yang mengandungi phytonutrient boleh melambatkan pengoksidan kolesterol yang tidak baik, iaitu proses pertumbuhan penyakit jantung.
  2. Serat epal pula membantu proses penghadaman dengan mengeluarkan asid organik sewaktu bertindak balas dengan bakteria dalam usus.
  3. Kandungan asid butrik juga merupakan sumber makanan sel usus yang dapat membasmi pertumbuhan sel kanser usus.
    Selain itu epal juga kaya dengan serat. Lima gram serat dalam sebiji epal bersamaan dengan 20 peratus serat yang diperlukan oleh manusia dalam diet harian.
  4. Ia juga berfungsi sebagai pengimbang lemak yang baik, khususnya untuk kanak-kanak yang gemar mengambil makanan segera.
  5. Malah kajian yang dilakukan oleh saintis British juga membuktikan kunyahan epal mampu mengubati masalah sakit gigi dan selaput tatar yang merosakkan gigi.
  6. Bukan itu sahaja, di Jepun, penyelidik mendakwa amalan mengupas buah epal dapat mengaktifkan bahagian hadapan otak iaitu bahagian yang mengawal pemikiran logik, imaginasi dan penilaian.


WeDDinG Of ThE YeAR

1st bj, ni favourite colour aku...bestkan jadik raja sehari,hihihi

ni aksi nk lempang muka,huhuhu...kena betul3 siap ler....hmmm

2nd bj, ni ntah sape yg pilih aku pom xtahu tp cantiknyer aku kan,huhuhu
my hubby pom encem jugak... :)

hihihi, yang ni xboleh blaaa....wat muka macam comel lar sangat kan.... anyway aku BAHAGIA DI SAMPING DIA, EN. HANIF... (^_^)

MY WEDDING DAY

JUMAAT,22 OKTOBER 2010

hanya 1 kali lafaz kami bersatu,terimakasih ya allah. aku bersyukur kepadamu kerna akhirnya kami selamat bergelar suami isteri...

terimakasih abang, kini sayang adalah isterimu yg sah...semoga ikatan ini kekal abadi hingga ke akhir hayat... (^_^)

oh PSA !!!

tetiba hati rindu pada kenangan di politeknik shah alam, bagaimana ia menyatu kami bertiga...mastura, nazmin n aku...teringat perkenalan kami yang singkat itu...tetapi apakan daya masa sudah pom berlalu pergi meninggalkan detik itu....cewah...:( sedihnya tak sempat mengenali budak kelas aku DPR dengan lebih rapat. iyelah aku dapat kerja,terus quit study...kalau aku teruskan belum tentu masa depan aku terjamin coz kursus yg aku amik masa kat poli aku xminat, kena membaca,kena berfikir,adesh sungguh aku xboleh nk menghayati kos marketing nie....

1st, aku kena presen sorang diri kat depan tanpa di temani oleh mas @ ct...hahahaha...ingt lagi. tangan mengigil,pahtu seram sejuk kat depe tp time tuh aku di sem 3...mas n ct hanya gelak jer tgk reaksi aku...bukan diorang xtahu aku ni nervous tahap gaban...hahaha...kelakar kalu ingt blik saat itu, tersenyum sdri aku di buatnya... (^_^) 

diorang lah yg alwayz bg aku kata2 semangat hingga aku berani berdiri di depan kalu ikutkan xmahunyer aku kat depan tuh, iyelar ramai mata yg memandang,dah la xreti kecek luar,huhuhu....ape2 pom, korang memang the bestlar frenz!!! itu time presen....ni citer lain plak...antara kami bertiga ni, aku ler org yg xreti nk goreng2 ayat kalu time exam...yg aku tahu aku akan baca n hafal sume yg aku rasakan penting diorg x, amik point2 penting jer...kalu arapkan aku anta kertas ler jawabnyer....:) senyum dalam ati jerk kalu ingt...


kalu time nak exam memang xcukup tido lar kami...iyelar study kan, tp aku lain lepas magrib@isyak aku akan tido dulu, nty bila dah kul 10@11 aku akn bngun study...yg duo org lagi ntah buat aku pom xtahu...xstudy pom masa aku tido dok kaco aku ade lar,sib ler membe ni tido mati,hahahaha....aku lar tuh...nty kami akan study sama2...sampai pagi,

tp lain plok citernyer dah kul 5 pagi mas n ct akan tido,yg aku ni xmau lelap plak mata ni,so aku xtido ler p exm dulu bru blik nty aku tido, dekat 2,3 ari jugak aku wat mace tu sampai masa aku nk exm GELAGAT PENGGUNA...ni paper killer bg aku,adoila paper yg paling aku takut n buat aku rasa nk terkucil jer kalu dengar paper nie....nota dahla ringkas,tp bla soklan kuar mak ai KBKK...aku paling xsuke...tp nk x nk keno jugak amik kan...sib ado mas n ct temankan aku study aku ingt lagi sebelum ari exm aku xtentu arah di buatnyer dok pk paper esknye (gelagat penggunaler)...debar,takut sume ade...

last2 aku study soklan lepas2 ngan mas n ct...alhamdulillah xsia2 aku study dari 4 soalan tu 2 kuar soklan lepas,lega aku....akhirnya dpt jawab jugak...hihihi, tp kan kalu di beri peluang tuk balaja kos marketing lagi, aku xmahu dah....ya ampun btul2 aku xsanggup....hihihi



friend 4ever walau kite jauh.....

ni masa sem 2, kelakar tgk pic nie...tp sume comel....

gedik santai....

ni masa majlis Hari Raya Aidilfitri kat PSA...WINDUNYER

ni kat tasik...di Bandar Shah ALAM, JOGGING n ct..